Call : 0111-8642642

.

Thursday, 2 May 2013

Virgin Coconut OiI Treenea

Mgkn ramai yang da tau pasal Treenea VCOA tp ramai yg tak tau pasal khasiatnya. Na cantik cepat, na mkn aurawhite, na mkn maixara, fer’white or else tp yg paling penting make sure sistem badan dan pencernaan kita tuk elok dulu bru la dapat hasil yg optima kan, before cantik, utamakan KESIHATAN dulu k..jgn main hentam jer, badan pon ada thp penerimaan gak,uols..jom share info sihat..


Kenapa saya suggest Treenea VCOA? kita share info sihat before bertindak ok, kalau suka sila : PM/SMS : 0111-8642642 :~ Berbelanjalah ikut kemampuan, jadilah pengguna bijak

Pengambilan VCOA keluaran TREENEA sangat bagus dan InsyAllah tidak mendatangkan sebarang kemudaratan dan kesan sampingan kerana VCOA treenea adalah 100% asli tanpa sebarang bahan pengawet atau pewarna tiruan. TREENEA juga adalah syarikat bumiputera/muslim dan VCOA juga telah mendapat pengiktirafan sijil HALAL jadi anda tak perlu ragu-ragu!


Sape sesuai makan VcoA nih ???

  1. Org yg nak cepat jerawat hilang dan tidak meninggalkan parut
  2. Org yg mempunyai masalah muka berminyak
  3. Org yg ‘kurus sgt’, dgn pengambilan vco, anda akan dapat tubuh yg ideal
  4. Org yg berbadan besar n bnyk lemak, kerana vco blh mengurangkan weight.
  5. Org yg ada alahan terutama jenis seafood.
  6. wanita yg ingin hamil kerana VCO ni membantu meningkatkan tahap kesuburan wanita
  7. wanita yg hamil kerana ibu2 yg mengamalkan vco semasa hamil, insyaALLAH baby tak mudah kena kuning.
  8. Wanita yg menyusu kerana VCO membantu memperbanyakan pengeluaran air susu dan dpt menurunkan berat badan
  9. wanita yg mengalami senggugut
  10. wanita yg kitaran haidnya tidak teratur
  11. org yg mengalami masalah pembuangan air besar atau kecil

VCOA Treenea ni sangat sesuai untuk semua jenis umur lelaki dan wanita dari baby sampailah warga emas..:)



Minyak Kelapa Dara bukan ubat tetapi makanan. Ia tidak mempunyai apa-apa kesan sampingan. Tetapi individu yang berbeza dan ada yang mungkin akan mengalami tindak balas yang berbeza. Ini adalah kerana komponen asid laurik minyak kelapa yang anti-bakteria, anti-virus, dan kerja-kerja anti-protozoa untuk menghapuskan bakteria buruk dari sistem anda.


PALING PENTING SEKALI . Pastikan anda minum air kosong dengan cukup sekurang2nya 2-3 liter sehari untuk membantu proses penyingkiran atau penyahtoksin dalam badan akan berjalan dengan lebih lancar dan badan akan terasa lebih segar dan bertenaga sentiasa.

VCO Antioxidants terbaik untuk.:
- mengurangkan masalah jerawat dan strechmark bagi wanita yang hamil.
- blh sapu kat baby tuk kulit cantik, masalah kerak kepala & kulat susu (mulut)
- Mengurangkan Batuk, Selsema, Resdung dan Psoriasis
- Membantu pesakit yang mengalami buasir & sembelit
- Membantu kelancaran sistem pencernaan
- Meningkatkan sistem dan daya tahan tubuh
- Menbantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik.
- Mengurangkan kadar kolesterol dan darah tinggi
- Membekalkan nutrien penting dalam membantu pertumbuhan rambut yang sihat 
- Membantu merawat pelbagai masalah kulit
- Menyokong fungsi tiroid
- Mengurangkan tidur berdengkur.
- Menghalus dan menyeragamkan struktur kulit
- Sesuai untuk ibu mengandung, berpantang & menyusukan anak
- Mengurangkan Hepatitis C, lelah & asma
- Mengurangkan senggugut. Kitaran haid lebih teratur.
- Mencegah dan mengatasi jangkitan bakteria, virus dan kulat (yis) pada kemaluan 
- Mengatasi masalah keputihan.
- Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental.
- Memperbaiki sistem penghadaman & pencernaan
- Menggalakan penyerapan vitamin-vitamin.
- Melawaskan pembuangan air besar dan kecil.
- Melindungi tubuh daripada kanser.
- Agen pelincir dalam hubungan suami isteri.
- Memperbaiki kandungan asid dalam rahim.
- Memperlambatkan proses monopaus bagi wanita.
- Membantu pesakit Hepatitis C, Cacar dan Herpes.
- Mengelakkan penuaan awal dan kedutan kulit.
- Menyegarkan dan merawat sel kulit menjadi lebih tegang dan lembut.
- Mencegah risiko penyakit jantung dan kadar kolestrol tinggi.
- Tidak meningkatkan paras kelekitan platlet darah (punca serangan jantung) 
- Bagus untuk mengekalkan kesuburan bagi kaum lelaki/wanita terutamanya yang telah berkahwin

VCOA Treenea ni sangat sesuai untuk semua jenis umur lelaki dan wanita dari baby sampailah warga emas..:)


Bagi ibu-ibu hamil, vcoa ni sangat bagus sebagai sistem imun ibu dan baby, bagi yang menyusukan anak pun bagus kerana vcoa treenea bertindak sebagai "milk booster" juga!


KEBAIKAN MINYAK KELAPA DARA UNTUK IBU MENGANDUNG & DAN MANFAAT BAGI IBU YANG MENYUSUKAN?
Kajian telah menunjukkan apabila minyak kelapa dara dijadikan sebagai sebahagian daripada pemakanan, kandungan lauric acid dalam susu ibu akan bertambah sekitar tiga kali ganda, manakala kandungan capric acid akan bertambah sekitar dua kali ganda. 

Disamping khasiat terhadap anak yang disusukan ibu-ibu yang mengambil minyak kelapa dara dalam makanan, mereka juga akan mendapat khasiat tambahan , kerana ‘saturated fat’ yang merupakan ‘medium chain fatty acid’ (MCFA) dalam minyak kelapa dara mudah dihadamkam dan ditukar kepada tenaga, disamping kemampuannya mengaktifkan atau melancarkan sistem metabolisma, mampu menyokong sistem imunasi tubuh dan teruji dalam mengatasi masalah thyroid. 


PENGAMBILAN & PEMAKANAN MINYAK KELAPA DARA JUGA : 
Membantu memudahkan mereka melahirkan anak DAN 
dapat membantu memulihkan kesan kulit retak (pada perut) selepas bersalin. 

Minyak Kelapa Dara  juga amat sesuai dijadikan sebagai losyen pada kulit untuk setiap peringkat umur, tanpa mengira usia. Menurut Dr Joseph Mercola (pengarang Total Health Program) dan Rachael Droege (kedua-duanya merupakan pakar kesihata). 

Kandungan lauric oil dan capric oil yang terdapat sekitar 50% dalam MInyak Kelapa Dara akan bertindak sebagai pelindung dan perawat kulit anda. Ia akan meresap jauh kedalam kulit dan membunuh segal virus, bakteria dan protozoa.

Minyak Kelapa Dara  ini sangat sesuai bagi kegunaan luaran bayi anda yang berumur dari 1 hari hingga 6 tahun. Bahagian yang penting yang perlu disapu ialah kepala (rambut ), sendi-sendi, punggung dan bahagian yang mudah terkena serangan ruam lampin, kerengsaan kulit, juga bahagian leher dan dada bayi, (bahagian yang mudah mendapat ruam susu), kulit kering dan melecet. Anda tidak perlu bimbang kerana Minyak Kelapa Dara  ini tidak mengandungi sebarang toksin ataupun bahan kimia dan tidak merbahaya jika terkena mata bayi anda.

Ibu mengandung, Ibu menyusu(BF) , Sedang berpantang boleh makan ke? 
Ade side effect tak?
Jawapannye BOLEH .Tiada side effect untuk kandungan, kesihatan dan juga bayi. 100 % dari minyak kelapa dara Gred A dan ada juga few mommies yang berkongsi VCO merupakan MILK BOOSTER mereka :)

Sewaktu mengandung
VCO akan membekalkan tenaga, membuat kita kelihatan lebih ceria dan insyallah memudahkan bersalin(pengambilan minyak kelapa merupakan antara petua untuk memudahkan proses kelahiran. Ia juga boleh mengelakkan jaundice kepada baby. Masalah perut harimau (hehehe) atau strechmark dapat dikurangkan atau lebih baik lagi jika anda sapukan seperti bio oil(VCO sangat berbaloi sebab dapat makan dan sapu).Make a wise choice.

Sewaktu menyusukan (BF)
Makan VCO seperti biasa :) baby akan mendapat khasiat VCO dalam masa yang sama untuk kulit yang putih bersih. sapukan VCO untuk rambut baby supaya cepat tumbuh. Kandungan asid laurik dalam VCO sangat baik untuk mencegah virus dan bakteria untuk menyerang ibu dan anak.

Semasa Dalam Pantang
Juga amalkan VCO seperti biasa, Tiada pantang/bentan. Jadikan VCO sebagai makanan tambahan anda setiap hari. Badan akan sentiasa bertenaga untuk menjaga anak kecil :) dan yang penting kulit sentiasa lembab dan tidak kering :)) anda juga boleh ambil collagen sewaktu menyusukan dan dalamtempoh berpantang. Tiada masalah


PERSOALAN & KEMUSYKILAN TENTANG KKM INFO (TREENEA)
Terdapat beberapa kemusykilan telah diajukan kepada saya berkenaan produk VCOA TREENEA. Di sini saya cuba merungkai isu yang timbul:

1. Kenapa VCOA TIDAY ADA NO SIRI KKM?

VCOA merupakan produk makanan. Ia bukan ubat atau herba. Setiap produk kesihatan, suatu badan kerajaan yang akan mengklasifikasikan produk tersebut adalah UBAT (drug), MAKANAN (food) atau HERBA (herbs).

Badan ini adalah BPFK - (Biro Pengawalan Farmeseutikial Kebangsaan). Jika tersebut adalah makanan ia akan tertakluk di bawah AKTA MAKANAN 1983 dan PERATURAN - PERATURAN MAKANAN 1985.Jadi, makanan tersebut perlu kelulusan JAKIM untuk sijil HALAL. Di mana VCOA mempunyai sijil halal dari JAKIM.

Dan jikalau produk tersebut adalah herbs atau drug. Perlu mendapat kelulusan melalui BPFK & KKM sebelum dipasarkan.

Dibawah herba terdapat 2 bahagian samada supplement herbs atau sebagai ubat. KKM akan memastikan kandungan drug dalam ubat tersebut tidak melebihi kandungan yg sepatutnya.

Ade beza ker Treenea dengan yg lain????
VCO Antioxidants dengan formulasi tambahan kaya dengan Vitamin E (a-tocopherol), Vitamin A (retinol) dan vitamin D (cholecaciferol) yang diperlukan oleh tubuh badan manusia. Vitamin A dan E juga dipercayai boleh bertindak sebagai ejen antioksidan yang mempunyai kebolehan memerangkap radikal bebas dan kajian penyelidikan menunjukkan ia berkebolehan mencegah penyakit kanser serta penyakit berkaitan jantung.

saya share real testimoni VCOA Treenea


Saya juga pengguna seperti anda, saya hanya akan suggestkan produk yang terbaik sahaja utk manafaat bersama ~ Fikir2 kan before bertindak

Satu botol mengandungi 60 biji kapsul dan tahan untuk sebulan
Harga : RM40.00 
add postage sm (rm6), ss(rm9)

Berminat PM saya 0111-8642642


:: My Best Selling ______________________

Get us for more info....

Get us for more info....
“There is nothing more beautiful than someone who goes out of their way to make life beautiful for others.”

.

.
Please come again