Call : 0111-8642642

.

Wednesday, 27 March 2013

Virgin Coconut Oil Treenea (VCOA)

Minyak kelapa dara atau lebih senang dipanggil Virgin Coconut Oil (VCOA ) dari jenama  TREENEA iaitu pengeluaran rangkaian kesihatan. Nak tahu apa khasiat yang sangat hebat VCOA dari treenea ni??

VCOA yang diperolehi dari Treenea ni mempunyai banyak khasiat dan manfaat kesihatan kepada tubuh badan manusia kerana ia mempunyai kandungan antioksidan yang tinggi jika nak dibandingkan dengan minyak kelapa dara lain. VCOA treenea dihasilkan dari proses yang tanpa menggunakan haba dan formulanya yang telah dikaji secara teliti dan terperinci menggunakan 100% pati minyak kelapa dara organik yang bebas dari kolesterol!...jadi tak sama yaa dengan minyak kelapa biasa buat goreng ikan..:)

Yang paling best VCOA Treenea sangat kaya dengan Vitamin E (a-tocopherol), Vitamin A (retinol) dan vitamin D (cholecaciferol) yang diperlukan oleh tubuh badan  manusia. Vitamin A dan E sangat diperlukan tubuh untuk bertindak sebagai ejen antioksidan yang mempunyai kebolehan memerangkap radikal bebas.! apa tu radikal bebas??radikal bebas ialah bahan toksin macam asap rokok,asap kenderaan  dan pencemaran udara! kajian penyelidikan juga menunjukkan vcoa berkebolehan mencegah pelbagai jenis penyakit! 

Pengambilan VCOA  keluaran TREENEA  sangat bagus dan InsyAllah tidak mendatangkan sebarang kemudaratan dan kesan sampingan kerana VCOA treenea adalah 100% asli tanpa sebarang bahan pengawet atau pewarna tiruan. TREENEA  juga adalah syarikat bumiputera/muslim dan VCOA  juga telah mendapat  pengiktirafan sijil HALAL jadi anda tak perlu ragu-ragu!

 VCOA Treenea ni sangat sesuai untuk semua jenis umur lelaki dan wanita dari baby sampailah warga emas..:)


”Minyak kelapa dara adalah
Minyak paling menyihatkan di dunia”
Dr. Bruce Fife
Director of the Southern Colorado
Chapter of the Weston A. Price Foundation


Ini antara  1001 Kebaikan/Khasiat TREENEA VCO!... 

  1. Menghilangkan parut jerawat dan strechmark bagi wanita yang hamil.
  2. Tiada masalah keputihan ketika hamil.
  3. Kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat, berminyak, dan kering.
  4. Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik.
  5. Melembutkan kulit kering/muka dan memberi perlindungan dari sinaran matahari.
  6. Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental.
  7. Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin.
  8. Melawaskan pembuangan air besar dan kecil.
  9. Melindungi tubuh daripada kanser.
  10. Jerawat cepat susut.
  11. Sistem penghadaman lebih baik.
  12. Kesuburan.
  13. Agen pelincir dalam hubungan suami isteri.
  14. Melancarkan kitaran haid dan kurangkan rasa senggugut.
  15. Batuk dan Selsema cepat hilang.
  16. Alahan dan asma
  17. Mengurangkan tidur berdengkur.
  18. Memperbaiki kandungan asid dalam rahim.
  19. Memperlambatkan proses monopaus bagi wanita.
  20. Membantu pesakit Hepatitis C, Cacar dan Herpes.
  21. Mengelakkan penuaan awal dan kedutan kulit.
  22. Menyegarkan dan merawat sel kulit menjadi lebih tegang dan lembut.
  23. Mengekalkan fungsi tiroid yang sihat.
  24. Mencegah dan mengatasi jangkitan bakteria, virus dan kulat (yis) dan masalah sakit kulit pada kemaluan (masalah keputihan).
  25. Mencegah risiko penyakit jantung dan kadar kolestrol tinggi.
  26. Pertumbuhan rambut lebih baik dan kelemumur akan hilang.
  27. Terhindar dari segala alahan.
  28. Tidak meningkatkan paras kelekitan platlet dalam darah yang menjadi punca serangan jantung.
  29. Bagus untuk mengekalkan kesuburan bagi kaum lelaki/wanita terutamanya yang telah berkahwin.
Bagi ibu-ibu hamil, vcoa ni sangat bagus sebagai sistem imun ibu dan baby, bagi yang menyusukan anak pun bagus kerana vcoa treenea bertindak sebagai "milk booster" juga!!

Cara Pengambilan TREENEA VCOA:

Boleh digunakan dengan 2 cara :
Makan/Kunyah atau sapu di permukaan kulit (untuk masalah kulit muka, atau luka-luka ringan, kesan chikenpox atau campak!)

boleh juga dijadikan pelembab bagi kulit muka dan bibir!

Makan 1 biji 2 kali sehari (pagi dan malam) atau 2 biji sekaligus, selepas/sebelum makan. Seelok-eloknya diambil bersama air suam atau air kosong.

Untuk sapuan di muka, cucuk bahagian soft gel menggunakan jarum atau gunting dan sapukan pada permukaan kulit. Boleh dilakukan sebelum tidur malam selama 15 minit atau dibiarkan sehingga pagi! senangkan..:)

Sebab produk ni 100% semualajadi dan sesuai diambil oleh semua golongan umur.

*Jika mengalami masalah kulit yang teruk, uols boleh cuba  makan 2 biji sebelah pagi (lepas breakfast), 1 biji sebelah malam, dan ambil sebiji cucuk dengan jarum dan sapu kat kulit yang bermasalah. Lakukan selepas cuci muka sebelum tido. Insyaallah mendatangkan kesan yang baik. 

Apa beza VCO A dengan VCO lain?

VCO Antioxidants ( VCO A) dengan formulasi tambahan dengan Vitamin E (a-tocopherol), Vitamin A (retinol) dan vitamin D (cholecaciferol) yang diperlukan oleh tubuh badan manusia. Vitamin A dan E juga dipercayai boleh bertindak sebagai ejen antioksidan yang mempunyai kebolehan memerangkap radikal bebas dan kajian penyelidikan menunjukkan ia berkebolehan mencegah penyakit kanser serta penyakit berkaitan jantung. Faham tak? Bezanya daripada VCO lain yang ada di pasaran, yang ni ianya diperbaiki khasiatnya iaitu vitamin A dengan vitamin E.

Lagi-lagi tesmonial dari pengguna
VCO Antioxidants Treenea



Jadi…pada sesiapa yang ingin menjaga kesihatan dalaman dan luaran dengan VCOA dari Treenea ni boleh lah order pada harga yang sangat berbaloi dan mampu dimiliki :



Satu botol mengandungi 60 biji kapsul dan tahan untuk sebulan
Harga : RM40.00
~add postage RM6.00 (sm), RM9.00(ss)~

Berminat PM saya 0111-8642642

:: My Best Selling ______________________

Get us for more info....

Get us for more info....
“There is nothing more beautiful than someone who goes out of their way to make life beautiful for others.”

.

.
Please come again